Leerhuis

Hoe kom je met je (klein)kind in gesprek over het geloof? Hoe kun je daarin groeien?

 

In de Bijbel staat het mooi geschreven: prent het je kinderen in, thuis en onderweg, als je naar bed gaat en als je opstaat. Maar uit onderzoek van Geloof in het gezin blijkt dat veel ouders het lastig vinden om met hun kind te praten over het geloof. Waar moet ik rekening mee houden als ik in gesprek ga met een tiener? Hoe sluit ik aan bij het niveau van m’n peuter?

 

 

In samenwerking met de CGJO, jongerenorganisatie, organiseert het leerhuis in het eerste kwartaal van 2019 een drietal avonden over geloofsopvoeding. De eerste avond zal gaan over: “in gesprek gaan over het geloof”. De tweede avond gaat over: “hoe lees je de Bijbel met elkaar en hoe kun je met elkaar zingen”. De laatste avond gaat over: ”mediawijsheid”. De smartphone, het internet, sociale media en games hebben enorme invloed op ons. Welke invloed heeft mediagebruik op de geloofsontwikkeling van onze kinderen?

De eerste avond is gepland op woensdag 16 januari 2019. Inloop vanaf 19.45 uur. We starten om 20.00 uur. Locatie: Prinsessestraat, Lisse.

De data van de overige avonden zullen begin januari 2019 bekend gemaakt worden.